Provridning nr 2

Hallo!
Idag var jag och provred en maxad C ponny som finns på en ridskola i närheten men som de nu ska sälja. Ponnyn var snäll, stod stilla när man skulle göra iordning den lyfte hovar och allt. MEN hur långsamt kan en ponny gå??? Visst de sa att den har en lång uppvärmningstid och att den verkar slö men att den piggnar till efter ett tag, det gjorde den oxå men såååå långsamt den gick i början :) Jisses.
Jag var iallafall med på en lektion som hon hade med en vuxengrupp och nu kom jag ihåg varför jag slutade på ridskolan..... Sååååå tråkigt,nä
inga mer lektioner i grupp på ridskola, möjligtvis om det är inriktning hopp eller så, annars max 2 ryttare samtidigt och en tränare. Får se om jag åker dit och provar några fler ponnyer, de hade ett par till som var till salu.

Söndag

Tilde sov över i natt och vi sov jättelänge.... Mamma kom hem från stallet och hjälpte oss att bygga klart kaninburen. Vi har en lekstuga som vi inte använder men den passar perfekt till kaninerna. Inredde för ett par dagar sedan men nu skulle staketet upp så de får en hage.
När allt var klart åkte vi till stallet och hämtade kaninerna som vi ska ha här i sommar. Hoppas vi har gjort så att de inte rymmer som de andra kaninerna gjorde som hyrde för 2-3 år sedan. Annars blir pappa galen, han är väl inte överlycklig över att de ska bo här :)

Ulrik Munther

Grillat

Åt Grillat idag, guud så gott det är. Kunde nästan inte sluta äta men tillslut sa magen stopp. Ärligt jag vart hur mätt som hälst.

Det ser inte så mycket ut på bilden, men jag tog ju flera portioner. ;)

Apr. 26, 2013

Dagen

Va nyss o käka glass med skolan, va typ 7 meter kö eller nått. Nu sitter jag och Tilde o äter Godis. Men om jag ska va ärlig är vi mer sugna på en pommesbricka

5 dagar nu

Nu ser man nästan vad det ska bli för färger, ja de svart vita ser man ju :) men sedan så är det vita, beige eller japantecknade. Tror på 2 svart/ vita ( en med ett öra) 1 beige/vit 1 japan och resten vita. Hoppas alla får man och blir lite fluffiga. I förra kullen så var det en som blev dom pappa Vide släthårig och med öronen uppåt :) får se snart de växer ju så det knakar.

PäronPower!!

Skulle bli riktigt glad om mamma skulle kunna typ kanske ge mig det här 😉
Det är ju faktiskt inte så dyrt. Jag skulle kunna få det eftersom jag fick B i Engelska, eller vad tycker ni? Då har jag ju jobbat gör det ;)

Hörs sen

Kaninungarna

Imorse när mamma skulle släppa ut hästarna så kollade hon till kaninungarna med, och gissa vad hon såg när hon tittade igenom bilderna som hon tagit på dem. Det var en svart vit som bara har ett öra! :( jag vet inte riktigt vad vi ska göra med den. Det är ju lite lustigt att ha en kanin med ett öra men man vill ju inte avliva den :( eller det beror ju på om den lider eller inte. Jag vet att Marie gärna vill ha den. Jag hoppas på det bästa.

Bye bye

Stallet

Har hunnit med att rida oxå. Jag och Jennifer var i stallet både lör och sön, fast det var så länge sedan hon sålde Lillan till mig så känner de varandra så väl och Jen kan verkligen Lillans knappar, det är bra för då kan hon lära mig dom och jag kan visa Mathilda. Vi håller ju på att leta en större ponny till mig men det finns inte så många runtomkring där jag bor och mamma har ingen lust att åka ner till Skåne för att provrida, och sedan åka tillbaka ner för att hämta den. Så vi får väl se när det blir dax. Men till sommaren hoppas jag att jag hittat en ny.

Helgen

Har varit med Jennifer hela helgen, det var meningen att jag skulle följa med dem någonstans då hennes mamma jobbar som fotograf och hon skulle fota några, men det var visst nästa helg men vi åkte till stranden och fotade lite ändå på med löshår och lösfransarna :)
Det var jätteroligt, men man är ju inte jättevan att stå framför kameran. Jennifers mamman var modell när hon var yngre så hon vet hur man ska stå och vad man ska tänka på, och det är mycket att tänka på....
Här är några av bilderna

Dax igen

Ja vi hade ju en liten olycka i stallet och det var lösa kaniner överallt och vi visste väl inte riktigt om de hade hunnit para sig men nu vet vi :)
För 3 dagar sedan så födde Electra 8! ungar. 2 svart/ vita och de andra blir helvita eller beige/ vit. Men en av ungarna har en svart fläck på ryggen så vad den får för färg vet jag inte. Kanske japantecknad som Amazonas är. Vi får vänta och se någon vecka till. Man ska ju inte röra dem än.

Äntligen!

Sådär nu funkar blogg appen igen, det blir ju lite dåligt med inlägg när man inte kan blogga från mobilen :)
Tänkte korta upp det lite mindre inlägg.

En konstig vana

Jag har en en konstig vana ... Det är....: att varje gång jag har tvättat mitt ansikte måste jag ta leosyl jag kan leta jätte länge ända tills jag hittar nåt

Underbar kompis

Har haft en helt underbar dag med Tilde, vi gick till stallet o skelade med kaninerna och tog en sväng med Bandit och Sickan. Det tog typ 40 minuter. Men vi hade jätte kul och det var jätte fint väder, och varmt.

Ny frisyr

Tack pappa

Pappa har varit på cykel semester i Mallorca så jag har fått lite saker av honom, jag tycker det var jätte bra saker:)

Jaa!!

Idag är det söndag och jag ska på Tobbes clinic. Ska bli så himla kul och jag kan knappt stå still längtar sjuuukt mycket.

Tar med mig kameran så kommer en bildbomb senare.

massa bilder på Lillan

Längtar till söndag!!

Ska sova snart men kom ju på att det är nu på söndag som han kommer.... :)

Kväll

Nu är jag hemma och väntar på att bastun ska bli varm, sitter och gör eng glosor... Suck
Hade nationellt prov i biologi i dag, har ingen aning om hur det gick men det kändes som att det inte gick så bra fast Bosse sa att det gjorde det så då får vi hoppas på det.
Åkte till stallet efter skolan, det var länge sedan jag red eftersom jag varit sjuk. Tog en sväng till skogen för att kolla om isen var bort men det var den inte så vi fick vända. Red med Linny och hennes nya ponny Zammie.
Kom tillbaka till stallet och tog banan i stället jobbade mest i skritt och på hennes form. Det tar ju ett tag att mjuka upp henne men när hon väl ger sig och jobbar så går det bra, men hon är ju lite envis alltså...
Nu bastu!!

Gör ett försök

Idag gör jag ett försök att gå till skolan, mår inte 100 men det är så kort dag i dag så det är lika bra. Shit va trött jag ä...suck.

Piggare

Har mått skit hela dagen men nu efter att jag ätit, (mamma fixade tacos) så mår jag mycket, mycket bättre, kan till och med rör på mig :)
Men blir väl hemma en dag till så jag vilar upp mig ordentligt.

Hej då....

Och hoppas du får det bra i Skåne, lilla shettisen.... Blir tomt utan dig.😢

Påsklov slut

Jaha nu är påsklovet slut och jag ligger i 39 graders feber ;(
Syrran har haft feber nästan hela lovet och nu är det min tur...
Det började i dag när vi skulle åka till stallet och säga hejdå till lilla Zita som flyttade till nya ägare i dag :( och även hälsa på den nya hästen som kom i går kväll. Linnys nya D- ponny Zammie.
Mådde jätte dåligt och fick huvudvärk så jag följde med hem igen. Jag skulle varit med Linny o dag men det gick inte..
Åkte hem och la mig i sängen, mamma kom med mat och jag tog ett bad men frös så mycket trotts att det var varmt vatten, så det blev tillbaka till sängen, jätte jobbigt är det så jag måste sluta skriva nu,någon skola blir det inte i morgon.....

https://cdn3.cdnme.se/4054385/7-3/pic_5161db5e9606ee4b4dc634a4.jpg" class="image">

1D

Morgonpigg idag

Vaknade kl 7:00 idag, kännde mig inte trött så jag gick upp. O gissa vad som var på tv:n då??

Topp 7 at 7 One direction
Min lyckodag

Emilia provrider Latte

Dags att leta ny ponny och här är första provridningen. Mycket gullig ponny men tyvärr liiiite för liten.

Latte

Har varit och prov ridit Latte nu och är på väg hem.
Han är en skäck på 136cm korsningsponny.
Hoppade upp och började skritta fram. Allt gick bra, lugn och fin, lite bufflig kanske men inte dum. Hade lite svårt att få upp honom i galopp i början men efter ett tag så gick det bättre och bättre.
Det är ju lite nervöst att rida en helt ny häst framför ägarna men jag slappnade av efter ett tag och tänkte på vad jag skulle göra istället. Hoppade några skutt oxå :) Det var sån skillnad att hoppa en häst som faktiskt vill hoppa och bjuder på hindren, nu vet jag hur det ska kännas.
Men det blir nog inget köp av den ponnyn den passar mig nu men om två år så kanske jag måste köpa en större. Tror en maxad C eller liten D skulle passa bättre. Då kan jag ha den längre och mamma kan rida den oxå. Så vi får leta vidare

Gulligaste skylt jag sett

Såhär stod det på den " varning för tama djur och vilda barn

Roadtripp

Nu är det dax för mig att börja leta efter en större häst, o inte för att Lillan har blivit förliten för mig utan för att Mathilda har vuxit ur Zita. Så istället för att köpa en till B-ponny så köper vi en större häst till mig, on det är C eller D-ponny vet vi inte än. Ska provrida en C- ponny idag. Det är en skäck brun/vit. Kommer mer uppdate sen.

Puss

RSS 2.0