Shopping

Så nu har vi gjort hööks, och jag är sååå nöjd och glad. Tror jag har världens bästa farmor :)

Jul. 25, 2013

Jul. 25, 2013

Jennifer sov hos mig i natt och vi sov länge, gick upp och tog en skrittur i skogen och efteråt fick hästarna duscha. Det var så varmt i dag så vi tänkte åka och bada men när vi kom fram och steg ur bilen så började det åska! Så vi åkte hem igen...
När vi kom hem så hämtade mamma posten och vad låg om inte nya hööks katalogen!! Så nu har jag tittat och räknat ihop och ringt farmor :)
Hon och jag åker in i morgon och handlar presenter till min födelsedag vilken tur att jag fyller snart. Tror väl inte att jag får allt för det är saker för över 4000kr men lite i alla fall. Det jag behöver mest är ridbyxor och en säkerhetsväst sedan finns det alltid en massa annat smått och gått :) :)

lektion

Hade en lektion i går och då var han lite svår men jag kämpade på,han börjar väl testa mig lite =)
så i dag på andra lektionen så provade vi ett annat bett och det var en helt annan häst! Det kan vara så att han,jag och det nya bettet passar bättre ihop?
Vi sak ta ett kort pass i morgon igen med nya bettet och se ifall det går lika bra eller om det var en engångs grej..

Första turen tillsammans

Så premiär för oss fyra i skogen, allt gick hur bra som helst, vi red mest skritt då det fortfarande är så varmt, men då fick vi rida desto längre i stället :)
Ingen av hästarna va skvattiga eller larviga utan trampade på bra. Galopp utan att rusa, jättekul.
Hem och äta och sedan till Linny och sova i tält. I morgon ska jag följa med Maja och rida islandshäst, det har jag aldrig gjort....

Första turen tillsammans, gick jättebra

Linny.Zammie,Emilia och Nirmino

Så varmt...

Idag red vi inte på fm då det var för varmt så vi åkte till sjön och badade och fångade fisk i stället. Men nu är vi hemma och det är dax för stallet. Idag blir det premiär för Linny,Zammie, Nimo och mig i skogen, får vi se om det går lika bra som med Lillan.

Kalas

Är hos farmor och firar hennes födelsedag, mycket mat som vanligt och tårta :)
Min lille kusin Alfred va där oxå. Träffar han inte så ofta då de bor i Stockholm. Kastar frisbee och umgås.

Jul. 20, 2013

Nu på morgonen så ska vi rida,äntligen!!!! Blir väl en ganska lugn runda det är så varmt och han har ju stått ett par dagar så vi börjar lite lugnare. Får se om vi tar en hopplektion i veckan :)

Just det...

.... Dom filmade utanför så jag kanske kommer med :) får hålla utkik..

Gekås

Det blev en snabbshopping i dag, bara 4 tim och så åt vi oxå. Men jag hittade det jag skulle ha.Ett par nya ridskor, shapps fanns inga snygga så det får jag hitta på hööks/ sharpman kanske.
Så nu sitter jag i bilen igen...

På väg hem......

Så nu är vi på väg hem, har ganska långt att åka men vi tar ett stopp på Gekås innan vi fortsätter hemåt :)
Mamma sa en sak i går somkan i te tänkt på, halva sommarlovet har redan gått... Usch va fort de går, men snart fyller jag 13!! :)

Kvällsmat

Sitter på ett torg och äter kvällsmat. Dansk tv är här och filmar några som jag tror är ett band som ska spela, har ingen aning om vilka det är :) men mycket folk är det

Shopping

Idag blir det shopping och bara gå runt och kolla på allt.

Tivoli

Gick en sväng på stan, hittade ett par svarta jeans som passade perfekt! sedan öppnade tivolit och vi gick dit. vi var på Tivoli heeela dagen, ja vad gör man? Åker karuseller och spelar lite spel och äter :)
På vägen hem gick vi förbi HardRock Café och där köpte jag en tröja och Mathilda hittade en likadan keps som hon köpte i Paris men glömde på planet hem så nu är hon jätteglad.

Bilder

Jobbigt att åka bil :)
Men vaknade lagom till Öresundsbron

Första stoppet

Käkade lunch på ett fullsmockat IKEA i Jönköping sedan fortsatte vi ner i Småland till Möckelnäs Herrgård mitt i ingenstans :)
Det är jättefint och vi fick ett eget litet hus att bo i.
Men sjön tänker jag inte bada i, alldeles svart vatten och jättedjup.
Tog en promenad i skogen och kom fram till ett konstigt ställe med en massa konstiga träfigurer....

Bil, bil o bil

Blir mycket bilåkande idag. Ska börja vår bilresa till Danmark. Vi börjar vell åka idag o tar in på hotell o fortsätter imorron. Kommer sakna alla djuren :/.

Underbar dag :)

Jättebra!

Tillbaka efter att ha varit i stallet halva dagen.
Tog ett litet pass på banan för att känna på honom lite, allt kändes bra så Mathilda gjorde i ordning Lillan så hon oxå kunde följa med.
Skrittade ganska länge men han var så lugn och fin att vi körde på som vanligt, lugn trav och lugn galopp. Jag är riktigt nöjd, kändes jättebra. Han skuttade bara till en gång men det var så mycket flugor i skogen och han gillar inte det, glömde spraya honom så det måste vi komma i håg till nästa gång, nu blir det mat och efter det ska det packas :)

Skogen

I morgon åker vi till Köpenhamn så idag ska vi rida. Vi börjar på banan och sedan så blir det premiärtur till skogen, hoppas han sköter sig och inte skuttar och har sig...

;)...

Skara

Idag blir det vilodag för pållen och jag åker till Skara sommarland med Jennifer. Hoppas inga karuseller går sönder i dag.... 😳

Måste lära mig.....

.... Att titta rakt fram, sitter och tittar ner på hästen för att se om han gör som jag vill men det måste jag sluta med. Han känner att jag sitter lite snett då jag tittar ner och då förstår han inte riktigt vad jag vill. Men bara att öva på, känns riktigt kul att rida nu :)

https://cdn1.cdnme.se/4054385/7-3/pic_51dd35709606ee352e094044.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4054385/7-3/pic_51dd3576e087c337c8bc9575.jpg" class="image">

Första lektionen

Emilia och Nirmino

Lär känna varandra, mycket skritt och trav i dag.

Emilia och Nirmino

Första passet

Första ridpasset på Nirmino.

I lördags kom Mino och idag skulle jag rida honom för första gången. Det blir ju lite rörigt när det kommer en ny häst så idag red vi bara en liten stund och visade Mino stallet och banan.
Mathilda hade lillan och red med mig.
Det gick bra men jag kommer få ändra hela mitt sätt att rida, så jag kommer få träningsvärk efter ridningen nu framöver innan vi hittar varandra ordentligt och ont i händerna, tur mamma köpte nya handskar sist hon var på Hööks :)

Mino

Jag fick mig en riktig överraskning när jag kom till stallet, jag var beträdd på att det skulle komma en ny häst till stallet men ingen hadde sagt att det var Mino. Så gissa om jag blev chokad.

Löshoppning

Sankt Anna

Hadde tänkt göra en haul med allt jag köpt i high caparral. Men jag åker till Sankt Anna om 1 h. Phuu. Fullt ös!
Jag sitter i bussen i ca 2 h så mycket bilder på mig o Tilde ;)

RSS 2.0